Urban & Landscape
Architecture

Nyt fra LYTT

Følg med i hvad der sker hos LYTT. Nyt om sager, artikler og personer, og hvad medierne skriver om LYTT Architecture.
 • Jun 2023

  Karlslunde Parkkirkegård er indviet efter mere end 10 års tilløb og en intens og koncentreret projekterings- og udførelsesperiode på kun to år, stærkt forstyrret af først alt for megen regn, siden alt for lidt regn. Kirkegården er etableret på bar mark, der for to år siden var en simpel hvedemark, nu en slette med lunde, hvor de døde finder hvile.

 • Jun 2023

  Naturpark Amager er nu officielt indviet. Som totalrådgiver på projektet er vi hos LYTT  meget stolte af resultatet og glæder os over, at københavnerne (og andre!), nu får adgang til nye naturoplevelser langs den storslåede kyststrækning fra Havneslusen Nord til Byskoven. Denne strækning byder på trappeanlæg med udsigtsplatform, badefaciliteter, anløbsbro til kajakker og småbåde samt faciliteter til motion og leg.

 • Apr 2023

  Bygger vi grønne energianlæg på bekostning af æstetikken? De tekniske anlæg har en markant indvirkning på landskabet, og det er vigtigt, at vi ikke glemmer æstetikken og naturen i vores bestræbelser på at opbygge disse energilandskaber. Vi må sikre, at de grønne energianlæg opfylder deres funktion og harmonerer med omgivelserne, så vi ikke mister tilknytningen til vores omgivelser. LYTT bidrager med perspektiver på denne problematik sammen med forskellige kloge folk fra branchen i den ny podcast-serie.
  Lyt til den her 

 • Mar 2023

  LYTT har i samarbejde med Jammerbugt Kommune udarbejdet fire atlas i perioden 2017-2023, som kortlægger, analyserer og anbefaler retningen for områdernes udvikling med udgangspunkt i stedernes karakter. Det har vi skrevet en 
  artikel om, som kan læses i denne måneds udgave af Byplan Nyt – læs den her

 • Jan 2023

  I samarbejde med LOOP Architects og VIGGO MADSEN Ingeniører har team LOOP vundet den spektakulære opgave med at anlægge et nyt oplevelsescenter. Det kuperede landskab omkring Køge Å bliver nænsomt iscenesat, så vejen fra oplevelsescenteret, og ned til Køge Ådal og op til borgringen på den anden side åen, i sig selv bliver en oplevelse. Allerede ved ankomsten til oplevelsescenteret sættes situationen i scene og parkeringen udføres som en diskret skovparkering under fritvoksende træer.

 • Nov 2022

  Lisbjerg ved Aarhus er et af Danmarks største byudviklingsprojekter. LYTT er udvalgt som rådgiver til at udvikle de rekreative natur- og parkområder i den mest centrale del af byen. Kommunens vision og vores opgave er at sikre den nemme adgang til naturen og det karakteristiske landskab, som er Lisbjergs stærkeste kvalitet. Vi skal arbejde med blå-grønne strukturer og øge muligheden for aktivitet i naturrummene ved at forbinde de eksisterende naturkvaliteter i et sammenhængende landskabeligt loop. 

 • Sep 2022

  LYTT har i samarbejde med Realise og Johanne Bugge udarbejdet en strategisk-fysisk udviklingsplan for Sydfalster, og planen er netop blevet godkendt af Byrådet i Guldborgsund Kommune. Det strategiske fokus i planen er bl.a. at styrke den grønne mobilitet for at øge turismen, og samtidig passe på den unikke natur. Yderligere sætter planen en retning for erhvervsudvikling og bosætning.
  Dyk ned i hele udviklingsplanen her

 • Sep 2021

  LYTT har vundet den sjældent udbudte opgavetype med at anlægge en ny kirkegård på den bare kuperede stubmark i kanten af Karlslunde. Charlotte Skibsted har lavet den første skitse for Karlslunde Menighedsråd og LYTT skal nu, med hjælp fra Øllgaard Ingeniører, stå for detailudformning, projektering og udførelse.