Urban & Landscape
Architecture

Søndermarken

The project Liv og Lys (Life and Light) features an interactive function in a historical garden- with LYTT Architecture’s renewal, a new group of users is taken into account, while the garden has retained its dignity. 

Fire lag er etableret i haven: en ny løbesti i havens periferi på nyt grus, belysning af stien med interaktiv styring, markering af alle havens entreer og endelig fire mødesteder med et udvalg af faciliteter til træning, opbevaring, information og drikkevand. Mødesteder og entreer har en klar designmæssig sammenhæng via fælles formsprog; den retningsløse cirkel, der samtidig er samlende. Den overordnede hensigt med projektet er at henlede opmærksomheden på haven og dens nye muligheder og motivere flere til at løbe - også, når det er mørkt. Pullertlampen er designet til opgaven og oplyser både stien og det omkringliggende rum for at tilgodese motionister og andre gæster i parken. Belysningspullerterne har en intelligent lysstribe i siderne, som kan programmeres, så det lyser på skift. Forskellige hastigheder har forskellige farvekoder, der henviser til den tid, det vil tage at løbe 100 meter ved en bestemt hastighed.

Aktivitetsstedet scenen ligger afsides i en naturlig gryde og indbyder til både fordybelse og optræden. Motionister vil bruge scenen som et tørt underlag til udstrækning, koordination og balanceøvelser. Stedet vil også være et attraktivt sted for picnic.
Aktivitetsstedet vildnisset fremstår som en fortætning i skoven. Den store variation af stammer skaber et spændende klatrelandskab både vertikalt og horisontalt. Granitcirklen, der omkredser vildnisset laver kun et halvt cirkelslag, men definerer alligevel det cirkulære rum. Aktivitetsstedet oasen ligger i en lysning. Den store flade med den bulede kunststofbelægning tilbyder mange bevægelses- og legemuligheder. De store buler i kunststoffladen er med til at skabe mindre rum for både bevægelse og ophold. 
Shortlisted for the Danish Lighting Awards 2012
Awarded Frederiksberg Municipality's Bygningspræmiering 2013

Location

Frederiksberg

Client

The Agency for Culture and Palaces

Realised

2011 - 2013

Area

Totalrådgiver

Area

32 ha

Area

20 mio
  • User involvement
  • Design proposal
  • Project proposal
  • Tender design
  • Implementation

Relateret

Transformation of area into new climate and activity park. Client: Viborg Municipality and Energi Viborg Spildevand (Energy Viborg Wastewater)