Urban & Landscape
Architecture

Vestre Fjordpark - Limfjordsdrømme

Friluftsbadet spiller en betydningsfuld rolle som en af Aalborgs rekreative og historiske perler med en badekultur, der i over 120 år har præget området, og hvor en mangfoldighed af brugere har sat en livsglad, rummelig, åben og venlig atmosfære. Det er denne stemning og kultur, som den nye fjordpark både indskriver sig i og bygger videre på for at skabe rammerne for en aktiv og sammenhængende blå-grøn oplevelse i bylandskabet.

Foto: ADEPT
Hovedfokus har været at sikre kontinuiteten af det storslåede fjordlandskab i det indrammede parklandskab og på den vis etablere en logisk forbindelse mellem vand og land. Fjordparken består udover friluftsbadet af et nybyggeri i en let trækonstruktion, med fællesfaciliteter og cafe. Samtidig er hele det omkringliggende område aktiveret, så det understøtter såvel naturkvaliteter som rekreativitet og leg. 

Området er inddelt i flere delområder med hver deres særegne karakter. Tangen mod nord med foreningsliv og den rå natur langs Fjorden. Stranden omkring friluftsbadet med vand, sand og badeaktivitet. Skoven og Vådområdet mod vest og syd, med tæt beplantning, der lukker sig om sig selv, og står i kontrast til de åbne arealer i Kilen og Fladen mod øst. 

Formmæssigt er der fokuseret på et råt naturpræg, der bygger videre på den eksisterende naturs mangfoldige kvaliteter, mens tematikken for Vestre Fjordpark er vandaktivitet. Projektet er udarbejdet på baggrund af forslag fra LIW Planning og Force4 Architects.
Vinder af Ålborg Kommunes Bygningspræmiering 2017 for flot sammenhæng mellem landskab og arkitektur 
Indstillet til Dansk Landskabspris 2017
Architect A+ Award 2018 i kategorien Sport & Rekreation
Finalist til World Architecture Awards 2018 

Sted

Aalborg

Bygherre

Aalborg Kommune

Udført

2013-2017

Rolle

Underrådgiver

Areal

2000 m2 bygninger og 23 ha park

Anlægssum

DKK 65 mio.

Samarbejdspartner

ADEPT, WSP, NIRAS og Rekommanderet
  • Brugerinddragelse
  • Skitsering
  • Projektforslag
  • Hovedprojektering
  • Projektopfølgning
Foto: ADEPT

Relateret

Friluftslaboratorium for leg, læring, fordybelse og naturoplevelser i naturfølsomt område. Fokus på ankomster og tilgængelighed. Bygherre: Naturstyrelsen, By&Havn og Københavns Kommune.