Urban & Landscape
Architecture

Nyager Skole

Nyager Skole har sin egen logiske struktur med forbindelser på kryds og tværs, og skoledagen består af møder, der ligeledes finder sted på kryds og på tværs. Vi udfordrer og leger med disse forbindelser og møder, så der skabes bevægelse, og ruten fra A til B bliver til en kropslig oplevelse og erfaring. 

Spring over, hvor gærdet er sjovest" er overskriften for en vision om at integrere det nødvendige fra hverdagen i nye fysiske rammer og skabe ny synergi, energi og, frem for alt, bevægelse i skoledagen. Vi har skabt tidssvarende fysiske og sociale rum til bevægelse ud fra tanken om at aktivere børnene i et landskab, der rummer muligheder for både leg og læring, stille ophold og aktive møder. 


Nyager Skole ligger midt i Rødovre, har 680 elever og er tegnet i 1959-64 af arkitekt Arne Jacobsen. Formsproget tiltrækker hele busser med besøgende fra hele verden, så selvom området ikke er fredet, var der mange bevaringsværdige hensyn at tage under renoveringen. Spring over, hvor gærdet er sjovest, var vores vision for renoveringen af udearealerne ved at gøre det nødvendige sjovt: at udfordre hverdagens bevægelser til at skabe mere aktivitet i skolegården. Når det nødvendige er sjovt og overraskende, genererer det energi og tilfører en ny dimension til skoledagen.

Sted

Rødovre

Bygherre

Rødovre Kommune

Udført

2014

Rolle

Totalrådgiver

Areal

2.000 m2

Anlægssum

2,6 mio.
  • Alle faser inkl. udarbejdelse af driftsplan

Relateret

Multianvendelige lege- og læringsarealer i forbindelse med prisvindende skolebyggeri. Bygherre: Aarhus Kommune