Urban & Landscape
Architecture

Højderyggen Odsherred

Højderygstien er en trampesti beliggende i Geopark Odsherred. Langs stien ligger fire knudepunkter, hvoraf tre, Esterhøj, Maglehøj og Dutterhøje, er fortidsmindesteder for bronzealdergravhøje. Det fjerde sted er en shelterplads, hvor vandrere kan overnatte. Langs stien findes andre gravhøje, ligesom man fra stien har udsyn til unikke steder i det omkringliggende landskab. På sigt er det håbet, at stien kan forlænges nordpå og blive til en i alt 25 km lang vandresti.

Landskabet omkring Højderygstien tilbyder en unik kombination af landskaber og historie. GeoPark Odsherred er bygget op omkring tre karakteristiske og unikke geologiske formationer; Odsherred-buerne. Buerne blev dannet under den sidste istid, og kun få steder i Nordeuropa kan denne landskabskombination ses så tydeligt som i Odsherred. 

Målet for Højderygstien er at give adgang til højderyggen på stedets præmisser, og dermed udfolde områdets unikke potentiale. En stærk formidling af stiens attraktioner vil understøtte den lokale turisme og opretholde en eksisterende anerkendelse af UNESCO.

I september 2014 blev LYTT Architecture udvalgt til at færdigudvikle og etablere de fysiske installationer og inventar til Højderygsstiens fire knudepunkter.
 

Sted

Odsherred

Bygherre

Odsherred Kommune

Udført

2014-2016

Rolle

Totalrådgivning i alle faser

Areal

7 km

Anlægssum

DKK 1.9 mio.

Relateret

Friluftslaboratorium for leg, læring, fordybelse og naturoplevelser i naturfølsomt område. Fokus på ankomster og tilgængelighed. Bygherre: Naturstyrelsen, By&Havn og Københavns Kommune.