Urban & Landscape
Architecture

Rigsdagsgården

LYTT Architecture har stået for etablering af nyt trappeparti og niveaufri besøgsindgang for at forbedre adgangsforholdene for kørestolsbrugere. Folketinget har hermed fået en ny og mere værdig hovedindgang. Udformningen af det nye trappeparti er tidløst i sit udtryk og tager udgangspunkt i stedets historiske arkitektur.

Det nye halvcirkulære trappeparti erstatter den oprindelige kantede trappe. Med cirkelformen skabes en imødekommende og fornem ankomst til landets demokratiske hus. Og med de to nye indgangspartier i stål og messing på siderne af trappen, bydes der nu også velkommen til alle borgere, uanset om de måtte sidde i kørestol. Trappen er formentlig den mest fotograferede i landet, da den ofte danner baggrund for fotografernes møde med landets politikere, når de møder ind på Tinget.

Alle nye belægninger og mure er udført i bornholmsk granit. Belægningen består af 90x90 fliser fra Paradisbruddet med en savet og jet-brændt overflade. Mure og trin er udført i en blanding af Moseløkke- og Helletsbakkegranit. Trappepartiet er første fase i fornyelsen af hele Rigsdagsgården, hvor man på sigt planlægger at lukke for trafik og belægge hele gården med granit.

Sted

København

Bygherre

Folketinget

Udført

2009

Rolle

Totalrådgiver

Areal

5.000 m2

Anlægssum

5 mio.
  • Brugerinddragelse
  • Skitseforslag
  • Projektforslag
  • Hovedprojekt
  • Udførelse

Relateret

Omlægning af bevaringsværdig historisk gårdhave i forbindelse med fredet bygning. Bygherre: Dansk Apoterkerforening