Urban & Landscape
Architecture

Novo Nordisk lysgård

Lysgården er skabt i forbindelse med tilbygningen af E5 på site Måløv og muliggør dagslys at komme ned til kælderetagens auditorier. Geometri og overflader refererer til buen, site Måløvs store halvcirkulære gård. 

To forskudte halvcirkler tager terrænspringet på 3,7 m, og danner et terrasseret amfi af trappetrinselementer i beton. Den stejle befæstede væg inde ved facaden åbner sig langsomt op med en roterende bevægelse ud i rummet. Skråningen har en hældning, hvor planter kan gro, og den kan betrædes på de integrerede trappetrin. Skråningerne er begrønnet med bunddækkende stauder som løvefod, storkenæb, timian, lyng, guldjordbær og trædebregner sammen med klatrehortensia fra bunden samt vinterjasmin og akebia, der vælter ud fra toppen.

Gulvet har et areal på ca. 80 m² og er beklædt med samme gule teglklinker som bruges i den store halvcirkulære gård og på gaden mellem de to nye bygninger E5 og F5. Klinkefladen bliver brudt af springpytfliser, hvide betonfliser med en lille fordybning, hvor regnvand kan samle sig og reflektere lyset og give et flot spil i rummet. Der er adgang til Lysgården fra både kælderen og fra terræn.

Sted

Måløv

Bygherre

Novo Nordisk

Udført

2013

Areal

2.000 m2
  • Brugerinddragelse
  • Skitseforslag
  • Projektforslag
  • Hovedprojekt
  • Udførelse

Relateret

Forplads, museumshave, skulpturgård samt parkeringsarealer i forbindelse med til- og ombygningen af Skagens Museum. Bygherre: Skagens Museum