Urban & Landscape
Architecture

Islands Brygge Metrostation

LYTT Architecture har skabt en identitetsskabende plads, der fungerer som et imødekommende og synligt indgangsparti til den nordlige del af Ørestaden. En række praktiske funktioner som cykelparkering og adgangsforhold er løst, men først og fremmest har pladsen en tydelig signalværdi og byder fodgængere og cyklister velkommen til Ørestaden.

Pladsens vigtigste element er en trappe, der folder sig hen over kanten af et stort bassin. Trappen fungerer både som siddepladser og som et sprælsk vartegn for indgangen til Ørestaden. Her er der mulighed for at opholde sig, plaske i vandet og sidde med ansigtet eller ryggen i solen. En del af trappen folder sig ned i vandfladen, der brydes af klukkende vanddyser. Trappens kant lyser i aften- og nattetimerne og tegner trappetrinene op som et grafisk element i rummet.

Sted

København

Bygherre

By & Havn

Udført

2011 - 2012

Rolle

Totalrådgiver

Areal

3.500 m2

Anlægssum

3 mio.

Samarbejdspartner

Rambøll
  • Skitseforslag
  • Projektforslag
  • Hovedprojekt

Relateret

Nyfortolkning af kystbyen Blokhus' oprindelige karakter til rekreativt område. Omdrejningspunktet for omdannelsen er en genåbning og klimasikring af Blokhus Bæk. Bygherre: Jammerbugt Kommune og Realdania.