Urban & Landscape
Architecture

Kronborg Slot

LYTT Architecture har renoveret Württembergs Ravelin; en ø med beskyttende volde i den ydre voldgrav. Udgangspunktet for renoveringen er de oprindelige historiske optegnelser over ravelinens udformning, hvorfor terrænbastionerne er opstrammede, og stensætningen genopsat mod voldgraven. 

Kronborg Slot er en kulturoplevelse i verdens­klasse. Her kan du opleve kontrasten mellem det elegante kongeslot og den militære fæstning, gå på opdagelse i kasematterne og opleve rammerne for Shakespeares berømte Hamlet-figur samtidig med, at du befinder dig i unikke grønne omgivelser ved vandet. I år 2000 kom Kronborg på Unescos Verdensarvliste, og der kom særligt fokus på at restaurere Kronborg, så området kunne bevaringssikres og samtidig være til glæde og gavn for både besøgende på slottet og picnicgæster på voldene. Arbejdet indebar bl.a. istandsættelse og genopretning af bastioner og stensætninger. Også anbringelse af enkelte nye kanoner på Württembergs Ravelin samt formidling af fæstningsanlæggets historie, konstruktion og funktion indgik i projektet. Dermed forbedres tilgængeligheden for publikum på ravelinen, og terrænet fremstår nænsomt bearbejdet i overensstemmelse med historien og det sagnomspundne slot.

Sted

Helsingør

Bygherre

Slots- og Ejendomsstyrelsen

Udført

2008 - 2009

Areal

7.000 m2

Anlægssum

4 mio.

Samarbejdspartner

Alectia
  • Projektforslag
  • Hovedprojekt
  • Udførelse

Relateret

Fornyelse af alle indgange til haven, ny belyst interaktiv løbesti rundt i havens periferi og fire mødesteder med træningsfaciliteter.